Tankefeltterapi

Tankefeltterapi startet i San Francisco i 1979. Psykolog Roger Callahan hadde vært på kurs og lært om akupunktur og meridianer. En pasient av han led svært av vannskrekk, og han slet med fremgang i behandling. Helt til han blandet kunnskap fra vår vestlige verden , med flere tusen års kunnskap innen kinesisk medisin.

I tankefelterapi må problemet aktiveres. Når vi kombinerer tanken på den vanskelige følelsen, med tapping på utvalgte akupunkturpunkter hjelper man kroppen bli kvitt den vonde følelsen eller traumet

Man kan illustrere det slik at når man blir født får man utdelt ett blomsterbed. Etter hvert i livet vårt så skjer triste og traumatiske ting som gjør til at hver vonde følelese kan sammenlignes med en stein som legges i blomsterbedet vårt. Den ene steinen etter den andre. Det kan være dødsfall, sykdom,samlivsbrudd, ulykker, mobbing, traumatiske hendelser eller andre ting.

Det fine med TFT er at pasienten ikke trenger fortelle så mye mye om hva som plager dem, det viktige er at de klarer gå inn i følelsen. Terapeuten  spør endel spørsmål for å holde pasienten i følelsen, samtidig som man tapper på utvalgte akupunkturpunkter. Spørsmålene aktiverer følelsen, og tappingen fungerer nesten som en delete knapp på pc.

Hvor mange behandlinger som kreves er svært individuelt, men samtlige jeg har behandlet har merket en god endring etter allerede første behandling.